Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΒΛΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
3-4  πατάτες , 500 γρ βλήτα πλύμενα και καθαρισμένα , 2 ώριμες ντομάτες , 3 κρεμύδακια φρέσκα
ψιλοκομμένα , 2 σκελίδες σκόρδο , λίγο ελαιόλαδο , φρέσκα μυρωδικά { μαϊντανό,δυόσμο}
πάπρικα γλυκιά,1 σφηνάκι κρασί , χυμό απο μισό λεμονί , αλάτι , πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις σωτάρουμε σ΄ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα ,
έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμυδάκια να σωταριστούν κι αυτά λίγο.
Βάζουμε και τα βλήτα ,τα γυρίζουμε μία δύο φορές  με μιά κουτάλα τα σβήνουμε με ένα
σφηνάκι κρασί αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη ντόματα το αλάτι την πάπρικα το πίπερι.
Τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά , μετά βάζουμε τα
μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν οι πατάτες και το σβήνουμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνωμη σας