Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΞΥΔΙ

Άλλος ένας καλοκαιρινός μεζές φτιάξτε τον και απολάυστε τον.
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο χταπόδι , 1ποτηράκι  κρασί , 2 φύλλα δάφνης , 2-3 μπαχάρια ,1 σκελίδα σκόρδο, 1σφηνάκι
ξυδι, 1 κ.γ. μέλι , λάδι.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια , 500 γρ ντοματίνια , 1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια , κάπαρη ,
1 ματσάκι μαϊντανό , 2 σκελίδες σκόρδο , ελαιόλαδο ,αλάτι , πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράζουν , σ' ενα τηγάνι με λίγο λάδι βάζουμε τα ντοματίνια να βράσουν

ΚΑΠΑΡΗ ΣΕ ΑΛΜΗ


Η κάπαρη είναι ένας θησαυρός της Ελληνικής γής  όταν την φτιάξουμε σωστά γίνεται ένας νόστιμος μεζές για ούζο, μπορεί να συνοδέυσει σαλάτες, αλλά νοστιμίζει και πολλά μαγειρευτά φαγητά.
Σας δινω τον τροπο που την φτιαχνω εγω.
ΥΛΙΚΑ
κάπαρη , για την άλμη θέλουμε 150 γρ αλάτι χοντρό και 1 1/5 λίτρο νερό.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες , 2 κολοκυθάκια , 2 πιπεριές χρωματιστές , 1 κρεμύδι ξερό , μαϊντανό , 5 αυγά ,
2 κ.σ. γιαούρτι,  1 κούπα ανθότυρο , αλάτι, πιπέρι , λάδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρεμύδι σε λεπτές φετούλες,
βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί με λίγο λάδι,
περίπου 2-3 κ.σ. μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμύδι  με μια πρέζα ζάχαρη να μαλακώσει
προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες και αυτές σε φετούλες , μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια αφού τα έχουμε κόψει σε κύβους και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι ,μόλις μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα τα κατευάζουμε απο την φωτιά , και τα αδειάζουμε σ' ενα
 πυρέξ.
Σ'ενα μεγάλο μπωλ σπάμε τ'αυγά , ρίχνουμε το γιαούρτι το ανθότυρο ,αλάτι , πιπέρι, τ'ανακατέυουμε
με ενα πηρούνι και τ' αδειάζουμε στο πυρέξ,ανακατέυουμε λίγο με τα λαχανικά και το βάζουμε
 να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου θα το δούμε να έχει ψηθεί το αυγό.
Σερβίρουμε με ψιλοκομένο μαϊντανό

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μια πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ καλοκαιρινή και νόστιμη..
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια , 2 μελιτζάνες  , 2 κολοκυθάκια ,2-3 ντομάτες , 3 σκελίδες σκόρδο , μπόλικο φρεσκο δυοσμο , ανθοτυρο  ή μαλακή αλλά οχι πολύ αλμυρή φέτα), λάδι , αλάτι , πιπέρι.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες, 2 κολοκυθάκια , 2 ντομάτες , 1 κούπα ανθότηρο , 1κούπα κίτρινο μαλακό τυρί ,
δυόσμο , 1συσκευασία μικρή κρέμα γάλακτος , αλάτι ,πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια  σε χοντρές φετούλες τα βάζουμε σε ένα ταψί
με αντικολητικό χαρτί και τα ψήνουμε γύρω στα 10 -15 λεπτά να τα δούμε να μαλακώσουν.
Έπειτα στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις μελιτζάνες τα κολοκύθια, ψιλοκόβουμε δυόσμο, λίγο λάδι, αλάτι,
πιπέρι, μετά ρίχνουμε τα μισά απο τα τυράκια που έχουμε και επάνω στρώνουμε τις ντομάτες
σε λεπτές φετούλες.
Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .
Είναι πολύ νόστιμο ζεστό αλλά πολύ ωραίο και κρύο.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

Προσθήκη λεζάντας
Μία πανέυκολη  συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό.

ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα μπισκότα κουκις , 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής , 2 κουτιά φυτική σαντυγή ,
2 κουτιά κονσέρβα βύσσινο , 2 κ.σ.κορν φλάουρ , 5 κ.σ. ζάχαρη , 200 γρ βούτυρο , τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα σε πολυμίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη τα βάζουμε σε ένα μπωλ βάζουμε και το βούτυρο και ανακατέυουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη , το στρώνουμε επάνω σε ένα μεγάλο
δίσκο ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
Χρειαζόμαστε 2 αυγά , χυμό απο 3-4 λεμόνια , και ζωμό απο το φαγητό που θέλουμε να αυγοκόψουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε τ' ασπράδια και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια σφιχτή
μαρέγκα όχι όπως στα γλυκα λίγο πιο αραιή ,έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους χωρίς να σταματάμε
 το χτύπημα , συνεχίζουμε ρίχνοντας το λεμόνι λίγο λίγο. Έπειτα παίρνουμε από τον ζωμό του
φαγητού που θέλουμε να αυγοκόψουμε αφού τον έχουμε πρώτα ζεστάνει ή μπορούμε να το κάνουμε
μόλις σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε λοιπόν και τον ζωμό σιγά σιγά  ανακατέυοντας πάντα
και περυχίνουμε το φαγητό μας.
Αυτό είναι το κλασικό αυγολέμονο.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά, 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι, 1 μεγάλο κρεμύδι ξερό τριμμένο στον τρύφτη ,
χυμό από μισό λεμόνι , μπόλικο φρέσκο δυόσμο , 1 φλυτζανάκι λάδι  ,2 κ.σ. νερό ,αλάτι, πιπέρι ,
αμπελόφυλλα. Βγαίνουν γύρω στα 80 -85 ντολμαδάκια.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά τον χυμό λεμονιού ανακατέυουμε λίγο και ύστερα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατέυουμε μέχρι να ενωθούν καλά.