Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

Καλό είναι να υπάρχει στο σπίτι πάντα μία μαρμελάδα , για το πρωινό το παιδιών μας , αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις όπως για τα γλυκά , και για πολλά φαγητά.
Τώρα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή υπάρχουν άφθονα φρούτα και μεγάλη ποικοιλία.
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό βερύκοκα γινομένα
1κιλό ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1κλαράκι αλμπαρόριζα
 2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα βερύκοκα και τα πλένουμε πολύ καλά , βάζουμε το νεράκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα
και ρίχνουμε μέσα τα βερύκοκα και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 15
λεπτα. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε επάνω ένα σουρωτήρi
και αδειάζουμε τα βερύκοκα , τα πιέζουμε με μία κουτάλα μέχρι να μείνουν στο σουρωτήρi μόνο
τα κουκούτσια και οι φλούδες.
Παίρνουμε την κατσαρόλα με τον πολτό που σουρώσαμε προσθέτουμε την ζάχαρη και το βάζουμε να βράσει , ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήση μέχρι να πήξει και να γίνει μαρμελάδα.
Λίγο πρίν την σβήσουμε προσθέτουμε το λεμόνι και την αλμπαρόριζα , φτιάξτε την είναι πανεύκολη.
*με τον ίδιο τρόπο γίνετε και η μαρμελάδα ροδάκινο.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΚΟΤΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Όλοι τρελένονται για κεφτεδάκια ,τα παιδιά , δεν το συζητάμε γίνονται ανάρπαστα από το τηγάνι.
Τα κοτοφτεδάκια είναι εξίσου πεντανόστιμα και όπως έχουμε πει είναι πολύ πιο οικονομικά,
υπάρχει κρίση αλλά η φτώχια θέλει καλοπέραση .
 ΥΛΙΚΑ
1κιλό κιμά από κοτόπουλο , 1 αυγό , 2 κ.σ. ξύδι , 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο , 1 κρεμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη , 4 κ.σ. τριμμένη
φρυγανιά , 1 μικρή ντομάτα τριμμένη , 1 κ.γ. κάρυ ( προαιρετικά) , φρέσκα μυρωδικά ( ρίγανη , μαιντανό , δυόσμο) , 1 κ. γ. μουστάρδα ,  αλάτι , πιπέρι. Λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε  ένα μεγάλο μπώλ  , βάζουμε πρώτα τον κιμά με το ξύδι ανακατεύουμε λίγο και
βάζουμε το κρεμυδάκι , έχουμε βάλει το ψωμί μέσα σε ένα μπώλ με νερό να μουσκέψει,
το παίρνουμε και το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε κι αυτό μέσα στον κιμά
βάζουμε το αυγό , τα φρέσκα μυρωδικά εγώ βάζω και τα τρία μυρωδικά το κοτόπουλο θέλει
 ένταση στη γεύση . Προσθέτουμε την φρυγανιά , το κάρυ , την μουστάρδα αλάτι , πιπέρι  και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε την ζύμη του κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα κι έπειτα μπορούμε να τα τηγανίσουμε,
βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και το βάζουμενα ζεστάθει , εν τω μεταξύ πλάθουμε τα κεφτεδάκια
και τα αλευρώνουμε μόλις κάψει το λάδι τα τηγανίζουμε.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και μία σώς γιαουρτιού , σας λέω είναι πεντανόστιμα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

Μία εύκολη και νόστιμη τονοσαλάτα, τώρα το καλοκαίρι τι άλλο θέλουμε από ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό.
 Τα υλικά για την τονοσαλάτα είναι πολύ λίγα αλλά πολύ θρεπτικά.

ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
500 γρ φασολάκια φρέσκα η κατεψυγμένα ότι έχετε στο σπιτι
3 καρότα σε κομμένα σε κυβάκια
ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
 φρέσκο άνιθο , ελαιόλαδο , χυμό λεμονιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε πολύ καλά , βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει ,  μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά δεν θέλουμε να βράσουν πολύ πρέπει να κρατάνε λίγο. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπώλ με κρύο νερό κι έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να φύγουν τα
νερά τους.Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρολίτσα έχουμε βάλει να βράσουν και τα καρότα
για 10 λεπτά . Αφού κρυώσουν τα φασολάκια και τα καρότα τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ , προσθέτουμε  τον τόνο αφού τον βγάλουμε από το νερό , έπειτα τις ελιές την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σιγά σιγά και η σαλάτα είναι έτοιμη.