Καλό είναι να υπάρχει στο σπίτι πάντα μία μαρμελάδα , για το πρωινό το παιδιών μας , αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις όπως για τα γλυκά , και για πολλά φαγητά.
Τώρα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή υπάρχουν άφθονα φρούτα και μεγάλη ποικοιλία.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βερύκοκα γινομένα
1κιλό ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1κλαράκι αλμπαρόριζα
2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα βερύκοκα και τα πλένουμε πολύ καλά , βάζουμε το νεράκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα
και ρίχνουμε μέσα τα βερύκοκα και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 15
λεπτα. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε επάνω ένα σουρωτήρi
και αδειάζουμε τα βερύκοκα , τα πιέζουμε με μία κουτάλα μέχρι να μείνουν στο σουρωτήρi μόνο
τα κουκούτσια και οι φλούδες.
Παίρνουμε την κατσαρόλα με τον πολτό που σουρώσαμε προσθέτουμε την ζάχαρη και το βάζουμε να βράσει , ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήση μέχρι να πήξει και να γίνει μαρμελάδα.
Λίγο πρίν την σβήσουμε προσθέτουμε το λεμόνι και την αλμπαρόριζα , φτιάξτε την είναι πανεύκολη.
*με τον ίδιο τρόπο γίνετε και η μαρμελάδα ροδάκινο.
Τώρα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή υπάρχουν άφθονα φρούτα και μεγάλη ποικοιλία.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βερύκοκα γινομένα
1κιλό ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1κλαράκι αλμπαρόριζα
2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα βερύκοκα και τα πλένουμε πολύ καλά , βάζουμε το νεράκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα
και ρίχνουμε μέσα τα βερύκοκα και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 15
λεπτα. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε επάνω ένα σουρωτήρi
και αδειάζουμε τα βερύκοκα , τα πιέζουμε με μία κουτάλα μέχρι να μείνουν στο σουρωτήρi μόνο
τα κουκούτσια και οι φλούδες.
Παίρνουμε την κατσαρόλα με τον πολτό που σουρώσαμε προσθέτουμε την ζάχαρη και το βάζουμε να βράσει , ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήση μέχρι να πήξει και να γίνει μαρμελάδα.
Λίγο πρίν την σβήσουμε προσθέτουμε το λεμόνι και την αλμπαρόριζα , φτιάξτε την είναι πανεύκολη.
*με τον ίδιο τρόπο γίνετε και η μαρμελάδα ροδάκινο.