΄Οπως και να το κάνεις αυτά που μας έφτιαχνε η γιαγιά ποτέ δεν τα ξεχνάμε.
Πάντα πίστευα πως της γιαγιάς φαγητά ήταν τα καλύτερα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 3 τηγανόψωμα είναι:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ καλή φέτα
1 φακελάκι ξηρή μαγια
1 κ.γ. αλάτι
1κ.γ.ζάχαρη
3 κ.σ λάδι
1 κούπα νεράκι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα μπώλ και βάζουμε το άλευρι κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά ,
την ζάχαρη , και το λάδι ανακατεύουμε λίγο αυτά και ρίχνουμε τη μισή κούπα νερό,
ανακατεύουμε πάλι και προσθέτουμε το αλάτι , έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σιγά σιγά
και ζυμώνουμε αν χρειαστεί κι άλλο νεράκι προσθέτουμε θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη
που να μην κολάει στα χέρια μας.
Την βάζουμε σε ένα μικρότερο μπώλ τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε φουσκώσει
μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η γιαγιά μου την σκέπαζε με μια κουβέρταγια να ειναι ζεστή
έτσι θέλει περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε τρείς μπαλίτσες παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα
την βάζουμε επάνω στον πάγκο και την πατάμε μετο χέρι μας να απλωθεί λίγο βάζουμε
στη μέση λίγη φέτα το κλείνουμε καλά και το πατάμε πάλι ν' ανοίξει μέχρι να γίνει ένας μικρός δίσκος .Βάζουμε ένα τηγάνι με λαδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί το βάζουμε το τηγανόψωμο
χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και μόλις γίνει από την μία το γυρίζουμε και από την άλλη.
Μια κλασσική συνταγή αλλά πάντα νόστιμη.
Πάντα πίστευα πως της γιαγιάς φαγητά ήταν τα καλύτερα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 3 τηγανόψωμα είναι:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ καλή φέτα
1 φακελάκι ξηρή μαγια
1 κ.γ. αλάτι
1κ.γ.ζάχαρη
3 κ.σ λάδι
1 κούπα νεράκι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα μπώλ και βάζουμε το άλευρι κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά ,
την ζάχαρη , και το λάδι ανακατεύουμε λίγο αυτά και ρίχνουμε τη μισή κούπα νερό,
ανακατεύουμε πάλι και προσθέτουμε το αλάτι , έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σιγά σιγά
και ζυμώνουμε αν χρειαστεί κι άλλο νεράκι προσθέτουμε θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη
που να μην κολάει στα χέρια μας.
Την βάζουμε σε ένα μικρότερο μπώλ τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε φουσκώσει
μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η γιαγιά μου την σκέπαζε με μια κουβέρταγια να ειναι ζεστή
έτσι θέλει περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε τρείς μπαλίτσες παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα
την βάζουμε επάνω στον πάγκο και την πατάμε μετο χέρι μας να απλωθεί λίγο βάζουμε
στη μέση λίγη φέτα το κλείνουμε καλά και το πατάμε πάλι ν' ανοίξει μέχρι να γίνει ένας μικρός δίσκος .Βάζουμε ένα τηγάνι με λαδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί το βάζουμε το τηγανόψωμο
χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και μόλις γίνει από την μία το γυρίζουμε και από την άλλη.
Μια κλασσική συνταγή αλλά πάντα νόστιμη.