Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

'Ενα πεντανόστιμο φαγάκι που θα το λατρέψετε. Την διαφορά την κάνει το λουκάνικο, του δίνει
μια ιδιαίτερη γεύση  που το κάνει τόσο νόστιμο που σε απογειώνει.



ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες , 1 μικρό λουκάνικο καλής ποιότητας , 2 ξερά κρεμύδια,
1 συσκευασία κον κασε, 1 κ.σ μπελτέ , 1 ποτηράκι κρασί , 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι , αλάτι , πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά ,έπειτα κόβουμε το λουκάνικο
και ψιλοκόβουμε το κρεμύδι. Αφού έχουμε έτοιμάσει τα υλικά βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι
στη φωτιά να ζεσταθεί μόλις είναι έτοιμο βάζουμε το κοτόπουλο να σωταριστεί μέχρι να πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμυδάκι και το αφήνουμε κι αυτό
λίγο μέχρι να μαλακώσει, έπειτα το σβήνουμε με το κρασί 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον μπελτέ
 και το κον κασε (ψιλοκομμένη ντομάτα) αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε νεράκι
να σκεπάσει το φαγητό μας ,χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει 30΄ λεπτά, μέχρι να
 χυλώσει η σάλτσα.(αν το θέλετε ποιο πικάντικο μπορείτε να προσθέσετε πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι.) Μπορείτε να το σερβίρετε με ρυζάκι η με πατατούλες τηγανιτές είναι  τέλειο.
μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα.