Είπαμε ότι το κοτόπουλο είναι μια καλή οικονομική και νόστιμη λύση , μπορούμε να μαγειρέψουμε
ξεχωριστά τα μέλη του κοτόπουλου όπως οι φτερούγες που γίνονται πεντανόστιμες.
ΥΛΙΚΑ
6 φτερούγες
Για το μαρινάρισμα θα χρειαστούμε : 4 κ.σ ελαιόλαδο , 1 κ.σ μέλι , 1κ.σ μουστάρδα , 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο , μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι η μαντζουράνα.
Για το πανάρισμα θέλουμε : αλεύρι , πάπρικα γλυκιά , αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις φτερούγες και τις κόβουμε στη μέση , είναι εύκολο τις κόβουμε ακριβώς επάνω στην
κλήδωση , τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε στο σουρωτήρη να στραγγίξουν τα νερά.
Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φτερούγες τις ανακατεύουμε και αυτές καλά για να μαριναριστούν , τις αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα όσο πιο πολύ τις αφήσουμε τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.
Όταν είμαστε έτοιμοι να τις μαγειρέψουμε βάζουμε σε ένα μπώλ τα υλικά για το πανάρισμα βουτάμε
τις φτερούγες μέσα στο αλεύρι , να πάει παντού τις τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολα .
Τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, βέβαια εγώ τις δοκιμάζω πριν τις βγάλω , συνοδεύονται πολύ ωραία με πατατούλες μπέιμπι και μια ωραία σαλάτα.
ξεχωριστά τα μέλη του κοτόπουλου όπως οι φτερούγες που γίνονται πεντανόστιμες.
ΥΛΙΚΑ
6 φτερούγες
Για το μαρινάρισμα θα χρειαστούμε : 4 κ.σ ελαιόλαδο , 1 κ.σ μέλι , 1κ.σ μουστάρδα , 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο , μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι η μαντζουράνα.
Για το πανάρισμα θέλουμε : αλεύρι , πάπρικα γλυκιά , αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις φτερούγες και τις κόβουμε στη μέση , είναι εύκολο τις κόβουμε ακριβώς επάνω στην
κλήδωση , τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε στο σουρωτήρη να στραγγίξουν τα νερά.
Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φτερούγες τις ανακατεύουμε και αυτές καλά για να μαριναριστούν , τις αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα όσο πιο πολύ τις αφήσουμε τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.
Όταν είμαστε έτοιμοι να τις μαγειρέψουμε βάζουμε σε ένα μπώλ τα υλικά για το πανάρισμα βουτάμε
τις φτερούγες μέσα στο αλεύρι , να πάει παντού τις τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολα .
Τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, βέβαια εγώ τις δοκιμάζω πριν τις βγάλω , συνοδεύονται πολύ ωραία με πατατούλες μπέιμπι και μια ωραία σαλάτα.