Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Είπαμε ότι το κοτόπουλο είναι μια καλή οικονομική και νόστιμη λύση , μπορούμε να μαγειρέψουμε
ξεχωριστά τα μέλη του κοτόπουλου όπως οι φτερούγες  που γίνονται πεντανόστιμες.

ΥΛΙΚΑ
6 φτερούγες

Για το μαρινάρισμα θα χρειαστούμε : 4 κ.σ ελαιόλαδο , 1 κ.σ μέλι , 1κ.σ μουστάρδα , 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο , μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι η μαντζουράνα.

Για το πανάρισμα θέλουμε : αλεύρι , πάπρικα γλυκιά , αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις φτερούγες και τις κόβουμε στη μέση , είναι εύκολο τις κόβουμε ακριβώς επάνω στην
κλήδωση , τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε στο σουρωτήρη να στραγγίξουν τα νερά.
Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φτερούγες τις ανακατεύουμε και αυτές καλά για να μαριναριστούν , τις αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα όσο πιο πολύ τις αφήσουμε τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.
Όταν είμαστε έτοιμοι να τις μαγειρέψουμε βάζουμε σε ένα μπώλ τα υλικά για το πανάρισμα βουτάμε
 τις φτερούγες μέσα στο αλεύρι , να πάει παντού τις τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολα .
Τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, βέβαια εγώ τις δοκιμάζω πριν τις βγάλω , συνοδεύονται πολύ ωραία με πατατούλες μπέιμπι και μια ωραία σαλάτα.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ

 Ένα πεντανόστιμο φαγητό με τα λουλούδακια από τα κολοκύθια, αν έχουμε δικό μας κήπο πρέπει να τα κόψουμε πολύ  πρωί
γιατί μετά κλείνουν και δεν κάνουν η θα τα βρούμε εάν πάμε αρκετά πρωί στη λαική.

Τα υλικά για το φαγητό μας είναι
10 λουλουδάκια από τα κολοκύθια για να τα γεμίσουμε και 3-4 για να τα ψιλοκόψουμε στη γέμιση
10 κ.γ. ρύζι για γεμιστά
1/2 ντομάτα τριμένη
1 μεγάλο κρεμύδι ξερό τριμένο στον τρίφτη
μπόλικο φρέσκο δυόσμο
αλάτι , πιπέρι
1 φλυντζάνι του καφέ λάδι και 3 κ.σ. λάδι για το σωτάρισμα
το χυμό από 2 λεμόνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί μόλις είναι έτοιμο
βάζουμε το κρεμύδι μέχρι να μαλακώσει δεν θέλουμε να καεί, έπειτα προσθέτουμε το ρύζι
το σωτάρουμε λίγο κι αυτό , ρίχνουμε τη ντομάτα τον χυμό από το ένα λεμόνι , αλάτι ,πιπέρι και προσθέτουμε
ένα ποτηράκι του κρασιού νερό , ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λουλουδάκια  και τον δυόσμο και
το αφήνουμε μέχρι να πιεί το νεράκι του.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει παίρνουμε τα λουλουδάκια κόβουμε τον μίσχο που έχουν μέσα
και τα πλένουμε πολύ προσεχτίκα για να μην σπάσουν , 'επειτα γεμίζουμε τα λουλουδάκια δεν βάζουμε πολύ γέμιση γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σχιστούν τα λουλούδια .
Τα στρώνουμε στην κατσαρόλα πολύ κοντά το ένα με το άλλο ρίχνουμε το λάδι  και λίγο αλάτι ,τα
σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο , βάζουμε νεράκι να σκεπάσει το φαγητό μας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά το δοκιμάζουμε κιόλας. Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού δεν θέλουμε να έχει πολύ νερό να έχει μεινει σχεδόν
με το λαδάκι του βγάζουμε το πιάτο βάζουμε λίγο φρέσκο πιπεράκι ακόμα και μπορούμε να τα
σερβίρουμε.
Είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό πιάτο.

 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ENA ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Άλλο ένα δροσερό γλυκό τώρα το καλοκαίρι είναι ότι καλύτερο

ΥΛΙΚΑ
1 1/2-2 πακέτα πτι μπέρ
11/2 κούπα φρέσκο γάλα
1 κ.γ μέλι
1 κ,σ κακάο

Υλικά για την κρέμα
250 γρ κρέμα γάλακτος
150γρ τυρί κρέμα
1φακελάκι ζελέ κεράσι

Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
μαρμελάδα κεράσι η φράουλα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα το γάλα με το μελι και το κακάο σε μία κατσαρολίτσα να ζεστάθει το γάλα
και να λιώσει το κακάο με το μέλι αφού λιώσουν το αφήνουμε να κρυώσει.Έπειτα φτιάχνουμε
το ζελέ όπως λέει η συσκευάσια το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγή προσθέτουμε το τυρί και το ζελέ
το χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά , παίρνουμε το γάλα αφού έχει κρυώσει , βουτάμε τα
μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ απλώνουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ
απλώνουμε την μαρμελάδα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Οτι πρέπει να το απολαύσετε στη βεράντα με τις φίλες σας .

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ

 Άλλη μια συνταγή για ένα δροσερό και νόστιμο γλυκό , άλλωστε τώρα το καλοκαίρι πολύ συχνά
ζητάμε ένα παγωμένο γλυκό.

Τα υλικά για το γλυκό μας είναι:  10 γκοφρέτες με σοκολάτα , 150 γρ βούτυρο , 1 κουτί συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα , 1/2 κούπα τριμένο φουντούκι ,
1 κουτί φυτική σαντυγή , 5 κ .σ. κακάο και μια κονσέρβα κεράσι , αν έχετε μπορείτε να βάλετε
 και φρέσκα κεράσια .

Για την επικάλυψη θέλουμε : 1 κουτι φυτική σαντυγή, 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη ,  1/2 σφηνάκι μπράντι ,1/2 κούπα κομμένο φουντούκι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα χτυπάμε στο μίξερ το 1 κουτί σαντυγής με τις 4 κ.σ ζάχαρη άχνη και το μπράντυ για 5 λεπτά μέχρι
 να αφρατέψει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε για την επικάλυψη.
Έπειτα χτυπάμε πάλι στο μίξερ το γάλα τη σαντυγή το φουντούκι  και το κακάο όλα μαζί για5-6 λεπτά
σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα κεράσια αφού τα έχουμε σουρώσει απο το ζουμί τους,
αν είναι φρέσκα αφαιρούμε το κουκούτσι και τα βάζουμε , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
να πάνε παντού τα κεράσια και το βάζουμε στο ψυγειο για 15 λεπτα.Παίρνουμε τις γκοφρέτες
και τις σπάμε στο πολυμύξερ τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο
αφού πρώτα το έχουμε λιώσει.Το στρώνουμε σε μία φόρμα με δαχτυλίδι η σε ένα μικρό ταψάκι.
Στρώνουμε την κρέμα σαντυγής με το κακάο  επάνω από τις γκοφρέτες και το βάζουμε πάλι για στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά .
Στο τέλος στρώνουμε την σαντυγη για την επικάλυψη που έχουμε είδη χτυπήσει με προσοχή ,
και γαρνίρουμε με το φουντούκι.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αλλά τη να σας πω αν το βάλετε στην κατάψυξη γίνεται
ένα ωραιότατο παγωτό.