Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΚΟΛΠΑΚΙ

Φτιάξατε μακάρονια με κιμά σας και σας περίσεψε κιμάς; μη τον πετάτε θα φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτσα.Ετοιμάζετε μια ζύμη για πίτσα όπως σας έχω δώσει( θα δείτε μέσα στις συντάγες) παίρνετε τον κιμά που σας περίσεψε αν έχει πολά υγρά τον βάζετε λίγο να βράσει
 ώστε να τα πιεί , ύστερα τον απλώνετε επάνω στη ζύμη κόψτε μια πιπέριτσα σε ροδέλες και
βάλτε την κι αυτή επάνω από τον κιμά , έπειτα βάζετε και κίτρινο τυράκι  έτοιμη λοιπόν να την ψησουμε. Έχουμε λοιπόν μια πεντανόστιμη πίτσα δεν πετάμε τίποτα υπάρχουν πολλοί τρόποι  που μπορούμε να φτιάξουμε ένα άλλο φαγάκι για την οικογενειά μας και να μην πάει τίποτα χαμενο.


 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΟΥΠΙΕΣ ΦΡΙΚΑΣΣΕ

Οι σουπιές είναι πολύ πονηρές αλλά εμείς λίγο περισότερο. Έχουμε βρεί πολούς τρόπους να τις
μαγειρεύουμε συνήθως τις φτιάχνουμε κοκκινιστές στη κατσαρόλα αλλά αν τις δοκιμάσετε
φρικασέ θα ξετρελαθείτε .

Τα υλικά είναι: 4 μεγάλες σουπιές , 1 μεγάλο κρεμύδι ξερό , 3 φρέσκα κρεμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο ,
3-4 μαρούλια αναλόγως το μέγεθος , 1 ποτηράκι κρασί λευκό , 1/2 κούπα λάδι , αλάτι , πιπέρι.

Για το αυγολέμονο θα χρειαστείτε: 2 αβγά , και το χυμό απο 2-3 λεμόνια αναλόγως πόσο ξυνό το θέλετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε πρώτα τις σουπιές τις καθαρίζουμε πολύ καλά αν δεν ξέρετε μπορείτε να πείτε να σας τις
καθαρίσουν απο εκεί που θα τις αγοράσετε, έπειτα λοιπόν τις πλένουμε πολύ  καλά και τις κόβουμε
σε κομμάτια , βάζουμε και τα κεφάλια αφου τα κόψουμε κι αυτά , τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν τα νερά. Επειτά καθαρίζουμε τα μαρούλια τα πλένουμε κι αυτά πολύ καλά και τα
κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια , βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει , μόλις πάρει την
πρώτη βράση ρίχνουμε τα μαρούλια και τα αφήνουμε για δύο με τρία λεπτά μετά τα βγάζουμε  μέσα
 σε ένα σουρωτήρη να φύγουν τα νερά τους.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο τη βάζουμε στη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε
τις σουπιές  να σωταριστούν προσθέτουμε και το ξερό κρεμύδι αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει,
το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για δύο με τρία λεπτά και το σβήνουμε με το κρασάκι.
Οταν εξατμίστει το αλκοόλ βάζουμε το μαρούλι που έχουμε στην άκρη , ψιλοκόβουμε το φρέσκο
κρεμυδάκι τον άνηθο , ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νεράκι να σκεπάσει το φαγητό μας.
Το αφήνουμε να βράσει θέλει περίπου 30-40 λεπτά , βέβαια το δοκίμαζουμε αν χρειάζετε το αφήνουμε κι άλλο, όταν όμως βράσει δεν θέλουμε να έχει πολλή ζουμί θέλουμε να είναι χυλωμένο.
Στο τέλος το αυγοκόβουμε οι περισσότεροι ξέρετε πως γίνετε όσοι δεν ξέρουν μπορούν να κοιτάξουν μέσα στη σελίδα θα δείτε ακριβώς πως το κάνω.
Είμαι σίγουρη πως αν το δοκιμάσετε θα θέλετε να το φτιάχνετε πολύ συχνά.

 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Καλοκαιρίνα λαχανικά στο φούρνο , τι καλύτερο τώρα το καλοκαίρι να δώσουμε στα παιδιά μας ,
ένα τόσο νόστιμο φαγητό με τόσες πολλές βιταμίνες . Σκέφτηκα να βάλω το λουκάνικο κοτόπουλου
για να το τρώνε τα παιδιά μου πιο εύκολα πράγματι ξετρελάθηκαν και απο τότε μου ζητάνε να τους το φτιάχνω συχνά.

ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες , 2 κολοκύθια , 3 πιπεριές χρωματιστές ,  2 ντομάτες , 1 πατάτα 2 κρεμύδια ξερά και το
λουκάνικο κοτόπουλου , 1 ματσάκι  φρέσκο μαιντανό.

Για την σάλτσα θέλουμε: 3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες , 2 σκελίδες σκόρδο , 1κ.σ. μπέλτε ,
1 κ.γ ζάχαρη  1 φλυντζάνι του καφέ ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα την σάλτσα , βάζουμε μια κατσαρολίτσα στη φωτιά ρίχνουμε το λάδι το σκόρδο,
προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και τον μπελτέ , τα ανακατεύουμε δύο τρία λεπτά μόνα τους
και ύστερα προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό , ρίχνουμε την ζάχαρη το αλάτι , το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για πέντε περίπου λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τα λαχανικά,
τα πλένουμε όλα πολύ καλά  ύστερα τα κόβουμε όλα σε χοντρές φέτες , κόβουμε και το λουκάνικο
σε φετούλες και αρχίζουμε να στρώνουμε στο ταψάκι.
Στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά  τις μελιτζάνες ,  το μισό λουκάνικο και το μισό κρεμύδι
όπως είπαμε κι αυτό κομένο σε ροδέλες , συνεχίζουμε με τα κολοκύθια τις πιπεριές , το υπόλοιπο
κρεμύδι  και λουκάνικο , ψιλοκόβουμε τον μαιντάνο και τον ρίχνουμε επάνω στο φαγητό στρώνουμε
και τις ντομάτες κομμένες κι αυτές σε χοντρές φέτες τέλος ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει , αν χρειάζετε άλλο αλάτι το δοκιμάζουμε προς το τέλος και  προσθέτουμε.
Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Αν σας αρέσει και θέλετε μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και τριμμένη φέτα όπως και να το φάτε
είναι πεντανόστιμο.


.
 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

Τα παιδιά μου συνέχεια μου λένε ότι πεινάνε , βρήκα την καλύτερη λύση,  σπιτική πίτσα.
Όταν πάω για ψώνια παίρνω πάντα αλεύρι και μαγιά να υπάρχουν στο σπίτι .

Τα υλικά που χρειαζόμαστε  για δύο μεγάλες πίτσες είναι:500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,1 φακελάκι μαγιά , 4 κ.σ. λάδι , 1κ.γ. αλάτι 1 κ.γ . ζάχαρη , περίπου 1 κούπα νερό θα το δούμε, θέλουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολάει στα χέρια μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα  μεγάλο μπώλ , κάνουμε μια λακούβιτσα στη μέση και ρίχνουμε την μαγια την ζάχαρη και το λάδι , ανακατεύουμε και συχρόνως το τρίβουμε στα χέρια μας.
Έπειτα ρίχνουμε λίγο νεράκι , βάζουμε και το αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ζυμώνουμε προσθέτουμε όσο νεράκι χρειάζεται ακόμα, αφου τελειώσουμε  βάζουμε το ζύμάρι
σε ένα καθαρό μπώλ με λίγο λαδάκι για να μην κολλάει η ζύμη και την σκεπάζουμε με ένα
σελοφάν και το αφήνουμε να φουσκώσει θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν λοιπόν γίνει η ζύμη την χωρίζουμε στην μέση και τις ανοίγουμε με τον πλάστη , εγώ  θέλω να είναι λεπτή η ζύμη , όταν τις ανοίξουμε παίρνω ενα ταψάκι το γυρίζω ανάποδα το αλοίφω με λίγο λαδάκι και βάζω την πίτσα , βάζω πρώτα την πίτσα να ψηθεί χωρίς τα υλικά σε προθερμασμένο
φούρνο για πέντε λεπτά και έπειτα βάζω τα υλικά και την βάζω πάλι να ψηθεί.
Με αυτό τον τρόπο δεν τραβάει πολλά υγρά η ζύμη και γίνεται πιο τραγανή , επάνω βάζεται  ότι
υλικά έχεται στο σπίτι , είναι μια καλή κι εύκολη λύση για ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο  φαγητό, ειδικά για τα παιδιά αλλά  και για τους μεγάλους , εγω το κάνω πολύ συχνά.
Σύντομα θα σας δείξω πολλές ιδέες για το τη βάλετε επάνω.