Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΤΟΣΟΥΒΛΙ

Πόσες φορές λέμε να είχαμε λίγο κοτοσούβλι  ενά λοιπόν είναι τόσο απλό που αξίζει τον κόπο να το φτιάξουμε μόνοι μας.

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό από το μπούτι σε μεγάλα κομμάτια, 1 κιλό πανσέτα χοιρινή και αυτή σε μεγάλα κομμάτια , μπορούμε πούμε να μας το κόψει ο χασάπης μας.
3 μεγάλες ντομάτες
3 πιπεριές πράσινες
αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ( λαδόκολα για το τύλιγμα  και σπάγγο) .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπώλ , αλατοπιπερώνουμε βάζουμε και την ρίγανη, να είναι μπόλικη  και ανακατεύουμε .Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση το ίδιο κάνουμε
και με τις πιπεριές αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά , τα βάζουμε σε ένα μπώλ και τα αφήνουμε στην άκρη.Έχουμε καθαρίσει την σούβλα και ξεκινάμε να περνάμε το κρέας πρώτα βάζουμε δύο κομμάτια μπούτι έπειτα ένα κομμάτι πανσέτα ένα κομμάτι ντομάτα , συνέχιζουμε
πάλι με δύο κομμάτια μπούτι, ένα κομμάτι πανσέτα , ένα κομμάτι πιπέρια και συνεχίζουμε
έτσι εναλάξ μέχρι να τελειώσει το κρέας.Πιέζουμε το κρέας να μην έχει πολύ κενό μεταξύ του
και το τυλίγουμε με την λαδόκολα και την δένουμε με 'ενα σπάγγο είναι έτοιμο για ψήσημο.Θέλει
τουλάχιστον τρείς ώρες.

*Αν δεν μπορούμε να ψήσουμε στην σούβλα τότε πολύ απλά τυλίγουμε όλα τα υλικά σε μία λαδόκολα  το βάζουμε σε ένα ταψάκι  και το ψήνουμε στον φούρνο στην κουζίνα μας γίνεται το ίδιο
νόστιμο, καλή επυτιχία όπως και να το φτιάξετε.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Καλό είναι να έχουμε στη κατάψυξη μία συσκευασία σφολιάτας,μας λύνει τα χέρια για ένα γρήγορο
και νόστιμο φαγάκι.Από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε είναι να
φτιάξουμε μία τάρτα με κοτόπουλο.

ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο , μπορούμε να βάλουμε και κοτόπουλο που μας έχει περισέψει από άλλο φαγάκι βραστό η ψητό.
200 γρ κίτρινα τυράκια η ότι τυράκια έχετε στο σπίτι.
2 αβγά , 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε σε μία ταρτιέρα αν δεν έχουμε μπορούμε να
το βάλουμε σε ένα απλό ταψάκι , στρώνουμε λοιπόν το φύλλο και το γυρίζουμε και στα τοιχώματα
να φτάνει μέχρι την άκρη του σκεύους , τρυπάμε την σφολιάτα με ΄ενα πηρούνι και ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για περίπου 10΄ λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σφολιάτα την βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε λίγο από τα τυράκια που έχουμε , έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο που
έχουμε ίδη βράσει κόβοντάς το με τα χέρια μας αλατίζουμε προσέχουμε το αλάτι γιατί είναι και
τα τυριά , βάζουμε φρέσκο θυμάρι, πιπεράκι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τυριά.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε τ' αβγά με την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε επάνω από τα τυριά ,
το βάζουμε πάλι στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα περίπου 15΄ λεπτά.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Τώρα το καλοκαίρι έχουμε τόσα λαχανικά που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με πολούς τρόπους
ώστε να γευτούμε νόστιμα μεζεδάκια. Ένας από αυτούς είναι και οι λουκουμάδες με το κολοκύθι,
πραγματικά αν δοκιμάσεις έναν δεν μπορείς να σταματήσεις με τίποτα, γίνονται τόσο αφράτοι και
τραγανοί συχρόνως τι να σας πω πρέπει να τους δοκιμάσετε όπως δίποτε.




Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, με αύτο τον τρόπο θα τα ξεγελάσουμε να φάνε και τα λαχανικά.
Ένα τέλειο καλοκαιρινό φαγητό που ξετρελένει  μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ
1 1/5 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
300 γρ καλή φέτα
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κολοκύθι


1 πιπεριά πράσινη , 2 πιπεριες φλωρίνης
1 κρεμύδι ξερό ψιλοκομένο



2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια , η 1 κουτάκι κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
μπόλικο φρέσκο μαιντανό
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι, αλάτι , πιπέρι , 1 πρέζα ζάχαρη
1αυγό και 2 κ.σ λάδι για τα μακαρόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό , όσο βράζουν τα μακαρόνια
πλένουμε τα λαχανικά καλά και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Οταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ , σε ένα άλλο
μικρό μπωλ χτυπάμε το αυγό με το λάδι και το ρίχνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί ,μόλις είναι έτοιμο βάζουμε τις πιπεριές τις μελιτζάνες και το κολοκύθι , τα αφήνουμε να σωταριστούν λίγο
και μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε με έναν κεψέ σε ένα μπώλ , στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το
το κρεμύδι και το σκόρδο δεν θέλουμε να καούν ίσα να μαλακώσουν, αμέσως μετά ρίχνουμε και
την ντοματα την ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι το αφήνουμε άλλα δύο λεπτά και το βγάζουμε από
φωτιά το αδέιάζουμε στο μπώλ με τα άλλα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει.
Προσθέτουμε την φέτα τρίβοντας την με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε και τον
μαιντανό και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να μην τα λιώσουμε , παίρνουμε ένα ταψί και
στρώνουμε σχεδόν τα μισά μακαρόνια ίσα να καλυφθεί ο πάτος , έπειτα στρώνουμε επάνω τα λαχανικά
και από επάνω βάζουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ( βλέπετε την συνταγή μέσα στην σελίδα) και την στρώνουμε και αυτήν,
βάζουμε το φαγάκι μας να ψηθεί για μισή ώρα στους 200 βαθμους.
Δοκιμάστε το θα σας αρέσει είμαι σίγουρη.
*αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείται να βάλετε οποίοδήποτε άλλο τυρί θέλετε.