Σάββατο 18 Μαΐου 2013

KOTOΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο,500 γρ φασολάκια ,2 καρότα, 1 κρεμύδι ξερό, 3 φρέσκα κρεμυδάκια,άνιθο ψιλοκομμένο,ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι. Για να το αυγοκόψουμε θα χρειαστούμε: 2 ασπράδια αυγών, 1 κρόκο αυγού, χυμό από 3-4 λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά.
 Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο, μόλις πάρει λίγο χρώμα το αφαιρούμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμυδάκια τα ανακατέυουμεγια 1 λεπτό προσθέτουμε τα φασολάκια τα καρότα κομμένα σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι. Προθέτουμε ενα ποτήρι νερό το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα κοιτάμε να έχει λίγο ζουμάκι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τ΄ασπράδια και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε τον κρόκο συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού  σιγά σιγά και στο τέλος πέρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα το ρίχνουμε και αυτό λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΥΜΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ- Για το κυμά θα χρειαστούμε: 1/2 του κιλού κιμά, 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,1κ.σ φρυγανιά, δυόσμο,μαϊντανο,1 κρεμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο, λίγο ελαιόλαδο,1 αυγό,1 κ.σ ξύδι,αλάτι & πιπέρι και μια ντομάτα τριμμένη.
Για την γέμιση:3 φέτες μπέϊκον,3 αυγά βρασμένα, 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες,1 ντομάτα σε ροδέλες, 200γρ. κίτρινο τυρί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με κρασί, παράλληλα βάζουμε σε ένα άλλο μπόλ τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα,στίβουμε το ψωμί από το κρασί  και το τρίβουμε και αυτό μέσα στα υλικά,ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε επάνω τη ζύμη του κιμά, βάζουμε το μπέϊκον,τα τυριά,την πιπεριά και τα αυγά, το τυλίγουμε σε  ρολό και το κλείνουμε  καλά,τοποθετούμε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 35-40 λεπτα.  

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ

ΥΛΙΚΑ-1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές,1ποτηράκι κρασί, 5 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Για την μαρινάδα: χυμό από μισό λεμόνι,μια σκελίδα σκόρδο,φρέσκο θυμάρι και δεντρολίβανο ,λίγο αλάτι και μια κ.σ ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπώλ προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και το αφήνουμε για μισή ώρα.
Παίρνουμε ένα αντίκολητικο τηγάνι το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά μαζί .
 Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε δύο λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα το αφήνουμε ένα λεπτό και το βγάζουμε από την φωτιά.
Έτοιμο για σερβίρισμα.
 

ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ

                           ΥΛΙΚΑ
500 γρ μπάμιες, 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, 2 σκελίδες σκόρδο,4 ώριμες ντομάτες,5 λιαστές ντομάτες,
1 κσ ξύδι μπαλσάμικο,λίγο ζάχαρη αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα, μαϊντανό δυόσμο και μισή κούπα ελαιόλαδο.
                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τις μισές μπάμιες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζουμε με ενα τρυπητό και τις βάζουμε σ' ένα ταψάκι έτσι κάνουμε και τις υπόλοιπες.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμύδια και το σκόρδο, μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το ξύδι
το αφήνουμε ένα λεπτό και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους τις λιαστές το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπάμιες και τα φρέσκα μυρωδικά μας.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο
και το αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

                                 
                               

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο μακαρόνια ψιλά νο6, 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 ντομάτα  φρέσκια, 6 πανσέτες χοιρινές, 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τρυμμένα,λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,1 μεγάλο κουτί κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ αφού τα βράσουμε.
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια και την ψήνουμε σε αντικολιτικό τηγάνι χωρίς λάδι για 10 λεπτά.Μόλις ψηθεί την βάζουμε μέσα στο πυρέξ με τα μακαρόνια και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά,τα ανακατέυουμε για να αναμειχθούν μεταξύ τους και είναι έτοιμα.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά ίσα ίσα να γίνει η κρέμα γάλακτος.

ΚΕΙΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

               ΥΛΙΚΑ             
5ΟΟγρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/5 ποτληρι του νερού ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 μεγάλα αβγά
1 πακέτο μαργαρίνη
3 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μια κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη αφού αφρατέψει ρίχνουμε ένα ένα τ' αβγά προσθέτουμε το γιαούρτι τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε λίγο λίγο το αλέυρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατέυουμε με απαλές κινήσεις.Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ αδειάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε
στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση, φτιάχνουμε ενα ελαφρύ
σιρόπι προσθέτουμε και δυο κουταλιές σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι και ραντίζουμε τον πάτο
από το κέικ,απλώνουμε την μαρμελάδα βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και αν θέλουμε
απλώνουμε και σε αυτό πάλι μαρμελάδα.
                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:3 μελιτζάνες, 1 πατάτα, ελαιόλαδο περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ, 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ξύδι.
 Εκτελεση: Ψήνουμε τις μελιτζάνες, τις ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε την πατάτα αφού την βράσουμε και έπειτα όλα τα υπόλοιπα.
Τα ανακατέυουμε όλα μαζί και είναι έτοιμη.
Ελπίζω να σας αρέσει . 
ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!
 

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 4 Μελιτζάνες,4 κ σ ρύζι μπασμάτι βρασμένο,1 στήθος κοτόπουλου,4 κ σ γιαούρτι στραγγιστό,6 ντομάτες λιαστές, πάπρικα γλυκιά, μαϊντανό ,αλάτι.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τυλίγουμε τις μελιτζάνες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθούν τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε την ψύχα προσεκτικά. 
Την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το στήθος κοτόπουλου αφού το έχουμε βράσει και αυτό.

Ανακατέυουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε στις βαρκούλες από τις μελιτζάνες που έχουμε κρατήσει.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΜΩΣΑΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ:  Ένα πακέτο μαργαρίνη, 1,1/5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, 7 κ.σ κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα σφηνάκι λικέρ φράουλας μισή κούπα κομμένο φουντούκι και μια κούπα μαρμελάδα φράουλα (βλέπε την συνταγή μέσα στην σελίδα μου).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σ' ενα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά  μαζί και ανακατέυουμε να ενωθούν ολα τα υλικά μαζί. Επάνω στον πάγκο μας στρώνουμε ένα κομμάτι διαφανής μεμβράνη, απλώνουμε επάνω το γλυκό ομοιόμορφα και στη μέση βάζουμε την μαρμελάδα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό το τυλίγουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου, μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Συνοδέυεται πολύ ωραία με παγωτό βανίλια ή με σαντυγί.
 Είναι απλά τέλειο.                                                                                

ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

     ΥΛΙΚΑ:1 Κιλό φράουλες ,500γρ ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι,1 φυλαράκι μέντας.           ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες  αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις ξαναπλένουμε πολυ προσεκτικά να μην τις λιώσουμε.Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα εκτός απο τον χυμό και τα αφήνουμε ένα βράδυ .
Την άλλη μέρα τις βάζουμε να βράσουν αλλά προσέχουμε γιατί βγάζουν αφρό που τον αφαιρούμε πολύ προσεκτικά.Τα βράζουμε γύρω στα 10-15 λεπτά χωρίς να  αφήσουμε το γλυκό μονο του, λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αν θελουμε να κάνουμε μαρμελάδα ψιλοκόβουμε τις φράουλες πριν τις βάλουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΥΧΙΑ.                                   

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

YΛΙΚΑ:Θα χρειαστούμε 2 μεγάλα ψάρια, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 λεμόνια, 2 κλαράκια τσαϊ του βουνού, 1 ντομάτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια μας καλά, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε και στις δυο πλευρές τους αλλά και μέσα στην κοιλιά του καθενός με το αλατοπίπερο και την ρίγανη.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά:2 μεγάλες μελιτζάνες, 2 κολοκύθια, 3 χρωματιστές πιπεριές, 1 ντομάτα, 1 κρεμύδι ξερό, ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, μαϊντανό, αλάτι

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ-2 μελιτζάνες, 4 ώριμες ντομάτες, 1 κρεμύδι ξερό, μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί, μια κούπα τυρί κίτρινο κομμένο σε μικρούς κύβους,ελαιόλαδο,αλατι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ψήνουμε τις μελιτζάνες για 40-45 λεπτά,εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτστα ντομάτας.