ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο,500 γρ φασολάκια ,2 καρότα, 1 κρεμύδι ξερό, 3 φρέσκα κρεμυδάκια,άνιθο ψιλοκομμένο,ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι. Για να το αυγοκόψουμε θα χρειαστούμε: 2 ασπράδια αυγών, 1 κρόκο αυγού, χυμό από 3-4 λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο, μόλις πάρει λίγο χρώμα το αφαιρούμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμυδάκια τα ανακατέυουμεγια 1 λεπτό προσθέτουμε τα φασολάκια τα καρότα κομμένα σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι. Προθέτουμε ενα ποτήρι νερό το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα κοιτάμε να έχει λίγο ζουμάκι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τ΄ασπράδια και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε τον κρόκο συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σιγά σιγά και στο τέλος πέρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα το ρίχνουμε και αυτό λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
1 κοτόπουλο,500 γρ φασολάκια ,2 καρότα, 1 κρεμύδι ξερό, 3 φρέσκα κρεμυδάκια,άνιθο ψιλοκομμένο,ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι. Για να το αυγοκόψουμε θα χρειαστούμε: 2 ασπράδια αυγών, 1 κρόκο αυγού, χυμό από 3-4 λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο, μόλις πάρει λίγο χρώμα το αφαιρούμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμυδάκια τα ανακατέυουμεγια 1 λεπτό προσθέτουμε τα φασολάκια τα καρότα κομμένα σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι. Προθέτουμε ενα ποτήρι νερό το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα κοιτάμε να έχει λίγο ζουμάκι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τ΄ασπράδια και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε τον κρόκο συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σιγά σιγά και στο τέλος πέρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα το ρίχνουμε και αυτό λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.